Un punt de llibre curiós a la Biblioteca de Reserva

La Biblioteca de Reserva ha trobat un punt de llibre a l’obra de Pedro de Alcántara Tratado de la oracion y meditacion, imprès per Llorenç Déu el 1633. Es tracta d’un punt de cursor, anomenat així perquè està format per un cordill i un tros de paper en forma de cursor que es desplaça verticalment per indicar la pàgina i línia on s’havia quedat el lector.

Del posseïdor del llibre sabem, per un segell a la portada, que va formar part de la comunitat del Convent de Santa Eulàlia de Barcelona i que era aficionat a la decoració. En el cursor es pot veure com va perfilar una flor amb petits forats i també hi podem trobar un dibuix i la majoria de caplletres decorades.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Canvia )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Canvia )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Canvia )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Canvia )

Connecting to %s


Bloc de Reserva

Calendari

març 2011
dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
« feb   abr »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

Entra la teva adreça de correu electrònic per subscriure’t al blog i rebre notificacions dels posts per correu electrònic.

(function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(o), m=s.getElementsByTagName(o)[0];a.async=1;a.src=g;m.parentNode.insertBefore(a,m) })(window,document,'script','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-41189260-1', 'ub.edu'); ga('send', 'pageview');

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 225 other followers

%d bloggers like this: