Article a la revista BiD sobre la base de dades d’Antics Posseïdors de la Biblioteca de Reserva

La revista BiD presenta en el seu nou número, i a la secció “Experiències”, un article sobre la base de dades Antics posseïdors, posada en marxa per la Biblioteca de Reserva el mes d’octubre del 2009. La part introductòria vol ser un recorregut per les iniciatives que, en àmbit europeu, s’han dut a terme recentment en el camp de les procedències en col·leccions patrimonials, així com un estat de la qüestió de la bibliografia disponible, tot posant de manifest l’oportunitat, en aquest context, d’endegar el nostre projecte. A continuació es resumeix el tractament que han tingut les informacions de procedència al llarg de la vida del catàleg en línia de la Biblioteca de la Universitat de Barcelona. El nucli de la ressenya, dedicat a l’estructura i el funcionament de la base de dades, presenta igualment el tractament que reben les informacions relatives a procedències al registre bibliogràfic.

La base es distingeix per la inclusió de la imatge de la marca de propietat i per la possibilitat de cercar per categories, tipus de marca, datació i lloc.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Bases de dades i repositoris i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.