Bibliotheca Artis: Tesoros de la biblioteca del Museo del Prado

Del 5 d’octubre d’enguany al 30 de gener del 2011 es pot visitar al Museu del Prado l’exposició Bibliotheca Artis: Tesoros de la biblioteca del Museo del Prado amb quaranta impresos i manuscrits datats entre 1500 i 1750. També es mostren diverses pintures del museu directament relacionades amb el fons bibliogràfic que s’exposa.

L’exposició s’articula en tres blocs:

-Bibliotheca artis: inclou exemples molt destacats de bibliografia artística europea, amb tractats renaixentistes d’artistes que van des de Leonardo a Alberti, passant per Durer, i obres fonamentals del Segle d’Or espanyol de Pacheco, Carducho, Palomino, etc.

-Bibliotheca architecturae: dedicat als tractats d’arquitectura amb edicions de Vitruvi, Palladio, Serlio, Vignola i on s’inclouen també llibres de festes públiques com les entrades reials, testimonis d’arquitectures efímeres.

-Bibliotheca imaginis: centrat en el paper dels llibres com a instrument de treball i font d’inspiració dels artistes. Hi són presents des de repertoris de retrats a les cartilles de dibuix, llibres d’emblemes barrocs, o àlbums de reproduccions d’obres d’art.

Amb motiu de l’exposició s’ha editat un catàleg sobre els fons de la Biblioteca del Museu, que conserva un important fons antic d’uns 4500 volums especialitzats en Història de l’Art.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos, Manuscrits i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Bibliotheca Artis: Tesoros de la biblioteca del Museo del Prado

  1. Retroenllaç: Exposició “Bibliotheca Artis: Tesoros de la biblioteca del Museo del Prado”, a Madrid | Diari d’un llibre vell

Els comentaris estan tancats.