Escriure i imprimir

Javier Itúrbide ha elaborat un estudi sobre la història social del llibre a Navarra durant el s. XVIII, en una doble vessant, el llibre com a bé cultural i com a bé de consum. Aquest estudi va ser iniciat per l’autor en la seva tesi doctoral i ha sigut publicat en forma de monografia:

Itúrbide Díaz, Javier. Escribir e imprimir. El libro en el Reino de Navarra en el siglo XVIII. Pamplona : Gobierno de Navarra. Fondo de publicaciones, 2007.

En aquesta obra, Itúrbide exemplifica l’itinerari del llibre dins d’un context geogràfic i cronològic concret, el regne de Navarra al s. XVIII. Aquest itinerari abraça des de que l’obra apareix com a original fins que es converteix en obra impresa passant per totes les etapes intermitges: el marc legal que el regula, el paper dels editors, dels impressors, els autors materials del llibre, els tallers on es duu a terme la producció seriada, fins l’aparició de l’obra final impresa.

El llibre té com a objectiu donar a conèixer la dimensió cultural, social, econòmica i institucional que representa la impremta de Navarra del s. XVIII.

Aquesta obra ha estat recentment adquirida per la Biblioteca de Reserva i es troba amb la signatura P-3/3/26

Aquesta entrada ha esta publicada en Novetats bibliogràfiques. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.