El museu molí paperer de Capellades

El Museu Molí Paperer de Capellades, és un antic molí paperer del segle XVIII d’aquesta localitat, situat al costat d’una font natural anomenada la Bassa. Aquesta font  produïa energia hidràulica per abastir els 16 molins paperers que treballaven a la zona entre els segles XVIII i XIX , esdevenint un ser un dels centres més importants d’Espanya d’aquest període pel que fa a la producció de paper.

Fundat l’any 1958, el Museu Molí paperer de Capellades va ser concebut com a museu i com a moli paperer, on es continua duent a terme l’activitat artesanal de realitzar paper a mà. Al mateix temps el museu compta amb un important fons patrimonial dels segles XIV al XX compost principalment per eines, maquinària, caràtules, tampons de fusta i papers.

La biblioteca del museu disposa de més de 300 títols sobre matèries relacionades amb el paper, i té com a objectiu de consolidar-se com a centre de documentació amb ressò internacional sobre la temàtica del paper i les filigranes.

Una de les línies  de treball més destacades del museu és l’organització de seminaris i cursos sobre la temàtica del paper, així com d’una extensa oferta pedagògica d’activitats.

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s