La Biblioteca de Reserva participa a l’exposició “Dr. Josep Salvany i Lleopart. Una vida per la verola”, del COMB

En commemoració del bicentenari de la mort del Dr. Salvany, el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona ha dut a terme l’exposició “Dr. Josep Salvany i Lleopart (1810-2010). Una vida per la verola“, en la qual la Biblioteca de Reserva ha participat.

En concret, a l’exposició es poden veure imatges de deu portades de llibres de finals del segle XVIII del fons de la Biblioteca de Reserva. Aquesta selecció de llibres ens mostra diferents vessants sobre la verola. Principalment trobem obres amb els resultats dels estudis sobre la inoculació antivarilosa i més tard sobre la vacuna de la verola duts a terme per metges de l’època com Marcel Hornet i Paulo, Jaume Menós i de Llena, Llucià Puigdollens i, d’una manera destacada per Francesc Salvà i Campillo (1751-1828), que centrà la seva investigació en com combatre aquesta malaltia. També trobem un llibre de Vicenç Mitjavilla i Fisonell que parla de la repercussió social que tingué l’ús d’aquesta vacuna.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.