Incorporació de documents de l’Arxiu Històric de Girona a la Memòria digital de Catalunya

L’Arxiu Històric de Girona s’ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya amb una col·lecció que conté part dels impresos antics dipositats a la seva Biblioteca. Són obres de temàtica i procedència diversa, impreses entre el segle XVII i l’any 1900. La major part dels documents són de temàtica administrativa, legislativa i judicial (pragmàtiques, circulars, bans, edictes, reials cèdules, al·legacions, sentències, etc.), impresos majoritàriament a la ciutat de Girona.

Aquests impresos provenen de les transferències, dipòsits i donacions fets per diferents administracions, institucions i particulars a l’Arxiu  Històric de Girona. Provenen majoritàriament del fons del Corregiment de  Girona, de l’Hospital de Santa Caterina, de l’Hospici de Girona, dels  fons notarials i dels fons patrimonials Veray de Celrà i Salvador de  Romanyà de la Selva.

La Memòria Digital de Catalunya és un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, col·leccions digitalitzades de revistes catalanes antigues, fotografies, mapes, cartells, ex-libirs, etc. relacionats amb Catalunya. La principal finalitat de la Memòria Digital de Catalunya és augmentar la visibilitat i consulta del patrimoni català.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Incorporació de documents de l’Arxiu Històric de Girona a la Memòria digital de Catalunya

  1. Immaculada Costa ha dit:

    La notícia dels impresos antics incorporats a la Memòria Digital de Catalunya té una errada. L’enllaç a l’Arxiu. Es tracta de l’Arxiu Històric de Girona http://cultura.gencat.cat/arxius/ahg
    que depèn del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. No es tracta, doncs, de l’Arxiu Municipal de Girona

  2. blocdereserva ha dit:

    Gràcies per comunicar-nos l’errada, ja hem rectificat l’enllaç.

Els comentaris estan tancats.