El catàleg bibliogràfic dels incunables de la Biblioteca Nacional de España

La Biblioteca Nacional de España ha publicat un nou catàleg d’incunables del seu fons:

Biblioteca Nacional de España. Catálogo bibliográfico de la colección de incunables de la Biblioteca Nacional de España / elaborado por Julián Martín Abad. Madrid : Biblioteca Nacional de España, 2010.

Aquesta biblioteca disposava d’un antic inventari de les seves edicions del segle XV, publicat l’any 1958, però no es tractava pròpiament d’un catàleg, ja que no s’individualitzaven els seus exemplars.

La present obra ha estat preparada per Julián Martín Abad, cap del servei de manuscrits i incunables de la Biblioteca Nacional de España, i recopila 2.297 edicions i 3.158 exemplars, així com notícies de 2 edicions de llibres xilogràfics  i de 96 edicions post-incunables.

En la realització del catàleg s’han tingut en consideració les necessitats dels investigadors a l’hora de treballar amb incunables, oferint informació sobre elements que identifiquen les edicions així com les característiques de cada un dels exemplars dotant-los d’una identificació històrica. Són descits de manera detallada els segells, ex-libris, enquadernacions, teixells i marques que ajudin a traçar la història de cada exemplar.

Aquesta obra ha estat recentment adquirida per la Biblioteca de Reserva i es troba amb la signatura 170/5/2

Aquesta entrada s'ha publicat en Incunables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.