La Biblioteca de Reserva participa en l’exposició “Amèrica escrita: fons americanistes en biblioteques universitàries espanyoles”

El passat 20 de desembre es va inaugurar a la Universidad de Sevilla l’exposició virtual “América escrita: fondos americanistas en bibliotecas universitarias españolas” en la que es poden veure quatre obres provinents de la Biblioteca de Reserva:

Dues obres descriptives de missioners, com la de Louis Hennepin, que va ser un dels primers europeus en explorar la zona que ara es coneix com Minnesota:

Louis Hennepin. Nouveau voyage d’un pais plus grand que l’Europe …. A Utrecht : chez Antoine Schouten …, 1698. – [72], 389, [3] p., [4] f. làm.; 12º

I la de Josep Gumilla que va centrar la seva tasca a la conca de l’Orinoco:

Josep Gumilla. Historia natural, civil y geográfica de las naciones situadas en las riveras del Rio Orinoco. V. 1. Nueva impresion, mucho mas correcta que las anteriores y adornada con ocho láminas finas … / corregido por el P. Ignacio Obregón … Barcelona : en la imprenta de Carlos Gibert y Tutó, 1791. – XVI, 360 p., [5] f. de láms., [1] map. pleg.; 4º

Una recopilació de cartes testimoni de la primera tasca missionera dels Jesuïtes al Brasil:

Diuersi auisi particolari dall’Indie di Portogallo, riceuuti dall’anno 1551 sino al 1558 dalli reuerendi padri della Compagnia di Giesu…[Venezia : Michele Tramezzino, 1558?]. – [8], 286 [i.e. 294], [2] f.; 8º

I un poema descriptiu en llatí sobre la vida quotidiana rural a Mèxic del Jesuïta guatemalenc Rafael Landívar, que va residir-hi després de l’expulsió dels Jesuïtes de Guatemala:

Rafael Landívar. Raphaelis Landivar Rusticatio Mexicana. Bononiae : ex typographia S. Thomae Aquinatis, 1782. – XXVIII, 209, [1] p., [3] f. de làm.; 8º

La mostra commemora el Bicentenari dels Moviments Independentistes de les Repúbliques Iberoamericanes i s’hi poden veure documents impresos i manuscrits, americans i de temàtica americanista, dels segles XV al XIX, procedents de biblioteques universitàries espanyoles, fins a un total de 239 peces, incloent una sèrie significativa de dibuixos, mapes i plànols de l’Arxiu General d’Índies. Cada una de les peces inclou un comentari amb informació sobre l’obra i el seu context.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions virtuals, Impresos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.