Ex-libris decorats a Biblioteca de Reserva

Els ex-libris, la traducció literal en català “d’ entre els llibres de”, són marques que fan els propietaris d’un llibre per indicar que els pertany. N’hi trobem de molts tipus: manuscrits, impresos, alguns molt simples on només s’indica el nom, notes més llargues on s’explica què s’ha de fer si es perd, etc.

En el procés de reconversió hem trobat a la Biblioteca de Reserva un ex-libris decorat amb dibuixos, que ens revela part de la personalitat del seu antic posseïdor. Es tracta d’una nota en llatí que comença al recto del full de guarda posterior: “Si nomen meum queris, aperi folium et videbis” i acaba al verso: “Tam curiosus fuit quod si nomen meum non invenisti”. La traducció seria “Si el meu nom vols saber, gira el full i mira” i a continuació “Has estat tan curiós que no has trobat el meu nom”.

Segurament es tractava d’una broma del propietari que més tard va afegir el seu nom, Vicens Desclapes.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Ex-libris decorats a Biblioteca de Reserva

 1. puigmalet ha dit:

  Una innocentada llibresca, hehe.
  Bon any 11!

 2. blocdereserva ha dit:

  Sovint els llibres són una font de sorpreses!

  Bon any a tu també i a tots els seguidors del bloc

 3. Nora Vela ha dit:

  Apunt deliciós…que tingueu un molt bon any!

 4. Oriol López ha dit:

  Els ex-libris: un món per explorar…

  Oriol López

Els comentaris estan tancats.