Trobada a la Biblioteca de Reserva una edició de 1689 de les sonates op. 3 de Corelli

En el procés de catalogació del fons de Reserva, hem trobat unes particel·les editades el 1695 de les Trio sonates op. 3 d’Arcangelo Corelli.

Arcangelo Corelli (1653-1713) va compondre l’any 1689 les dotze trio sonates o sonate di chiesa que formaven part del seu opus 3. Les sonate di chesa es feien servir per acompanyar el servei religiós, i és per això que el baix continu el realitza un orgue, enlloc del clave emprat a les sonata di camera.

Aquesta obra de Corelli sembla que va ser impresa per primera vegada l’any 1689, i es van fer dues edicions per part de dos impressors diferents, una a Roma per Giacomo Komarek Boemo i una altra a Modena per Soliani.

L’exemplar ubicat a la Biblioteca de Reserva data de 1695, i està editat a Roma per Giacomo Mascardi. Sembla ser que aquesta és la tercera edició d’aquesta obra, de la qual només tenim constància de tres còpies, una a la British Library, una altra a la Biblioteca Universitària Carl von Ossietzky d’Hamburg, i la de la Biblioteca de Reserva.

Malauradament, la còpia d’aquesta obra ubicada a la Biblioteca de Reserva està incompleta ja que falta la part del primer violí. Aquest  fet acostuma a ser bastant freqüent en les particel·les, ja que estan formades per les diverses parts corresponents a cada una de les veus per tal que cada músic es pugui endur la seva per estudiar o bé per utilitzar-la en un concert.

Aquesta entrada s'ha publicat en Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.