Restauracio del llibre de la Biblioteca de Reserva “Description de l’Afrique” d’Olfert Drapper

El Taller de Restauració del CRAI de la Universitat de Barcelona ha finalitzat la restauració de l’obra: Dapper, Olfert. Description de l’Afrique, contenant les noms, la situation & les confins de toutes ses parties… Amsterdam : Chez Wolfgang, Waesberge, Boom & van Someren, 1686, dipositat a la Biblioteca de Reserva. En la restauració d’aquest exemplar, els mapes s’han consolidat amb tissú i s’han desadificat a mà amb hitròxid de magnesi.

Drapper realitza en aquesta obra una descripció d’Àfrica de caràcter interdisciplinari on mostra nocions de geografia, economia política, medicina i etnografia. Contràriament al tipus d’obra escrita pels seus contemporanis no descriu curiositats exòtiques sinó que vol dur a terme un tipus de descripció científica utilitzant com a suport nombroses il·lustracions.

Aquesta entrada s'ha publicat en Impresos, Restauracions i conservació i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.