El Museum Plantin Moretus d’Anvers

La impremta de Christophe Plantin va ser una de les més importants de Flandes de la segona meitat de segle XVI i fou testimoni de l’humanisme efervescent d’aquells temps. Després de la mort de Christophe Plantin l’any 1589, la impremta va passar a mans del seu gendre Jan Moreuts i continuà activa fins el 1876, quan Edward Moretus va vendre la impremta a la ciutat d’Anvers, que a l’any següent va transformar en museu.

Gran part de la importància del Museu Plantin Moretus rau en les sales dedicades a la invenció i la propagació de la tipografia. Així mateix aquest museu ens mostra com era la vida i el treball diari en una impremta europea del segle XVI.

Aquest museu, situat en un edifici de gran vàlua arquitectònica, posseeix una excepcional col·lecció de material tipogràfic, inclou dues de les premses més antigues del món i un joc complet de punxons i matrius, els llibres de comptes de la impremta, així com la correspondència amb un gran nombre d’humanistes que ens aporten un valor testimonial de la tradició cultural.

L’any 2005 aquest museu va esdevenir Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a El Museum Plantin Moretus d’Anvers

  1. Adán Server ha dit:

    Vaig tenir la sort de poder anar-hi fa poc més d’un mes, i no puc fer més que recommanar a tothom que vagi a Anvers que el visiti, és absolutament impressionant. La casa-museu és molt gran i hi ha moltes coses per veure, s’hi ha d’anar amb temps. En algunes sales hi ha pantalles que inclouen vídeos que expliquen el funcionament de les premses, les diferents tècniques de gravat, etc. Les explicacions de les audio-guies estan molt bé.
    A banda de dues premses de les més antigues que es conserven, n’hi ha altres que són reproduccions. Hi ha dues biblioteques espectaculars, i la col·lecció de famílies de tipus et deixa bocabadat.

  2. blocdereserva ha dit:

    Gràcies Adán pel teu comentari enriquidor.

Els comentaris estan tancats.