El museu Bodoniano de Parma

El piamontès Giambattista Bodoni (1740-1813) va treballar a Parma, al segle XVIII, quan aquesta ciutat era un dels centres impressors europeus més importants del moment. Bodoni va ser un tipògraf en el sentit més ampli de la paraula, ja que va dedicar la seva feina a dissenyar i fondre tipus amb un resultat d’una excel·lència formal exemplar.

En commemoració del 150 aniversari de la seva mort es va obrir a Parma el Museu Bodoniano, el més antic d’Itàlia dedicat a la impremta. El museu, situat al tercer pis de la Biblioteca Palatina, es va crear per custodiar i conservar els elements tipogràfics (actualment disposa de més de 12.000 tipus), així com la resta de material del taller de Bodoni, com punxons i matrius. La política del museu és valorar i donar a conèixer la figura d’aquest impressor, promovent la recerca i l’estudi en el camp de la tipografia.

Actualment la tipografia de Bodoni continua estant present i la podem trobar com a font en molts dels programes informàtics de tractament de text.

Aquesta entrada s'ha publicat en General i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s