La Biblioteca de Reserva present a l’exposició “Concòrdia i patrimoni”

Quatre llibres provinents del fons de la Biblioteca de Reserva estaran presents fins el 16 de desembre a l’exposició “Concòrdia i patrimoni: tresors de la farmàcia catalana” que es pot visitar al vestíbul de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona en commemoració dels 500 anys de la publicació de la Concòrdia dels apotecaris de Barcelona. Es tracta dels següents títols:

Augustis, Quiricus de. Lumen apothecarioru. [Lugduni : Mathias Huss, ca. 1498]

Col·legi d’Apotecaris (Barcelona, Catalunya). Concordia pharmacopolarvm Barcinonensivm de componendis medicamentis compositis qvorvm in pharmacopoliis vsvs est : nvper accvrate recognita diligenter expvrgata et antiqvae integritati fideliter restitvta / consvlibvs Collegij pharmacopolarum Bernardo Domenech & Ioanne Benedicto Pau. Barcinone : typis Huberti Gotard : expensis Collegii Parmacopolarum, 1587

Carbonell i Bravo, Francesc, 1758-1837. Pharmaciae elementa chemiae recentioris fundamentis innixa / auctore Francisco Carbonell … Barcinone : ex officina Ioannis Francisci Piferrer …, 1796

Pharmacopoea Hispana. Matriti : ex Typographia Ibarriana, 1794

La Pharmacopea hispana que es podrà veure a l’exposició és l’edició princeps d’aquest títol impresa en el taller dels Ibarra, amb un esplèndid frontispici calcogràfic dibuixat per Luis Paret i gravat per Blai Ametller. Aquest exemplar forma part del fons procedent de la Unitat d’Història de la Farmàcia, Legislació i Gestió farmacèutiques de la UB que el passat mes de maig es va incorporar al fons de la Biblioteca de Reserva.

L’únic exemplar sencer de la primera edició de la Concòrdia conservat arreu, queda descrit dins el catàleg de les biblioteques de la UB i està custodiat pel Deganat de la Facultat de Farmàcia de la UB.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.