El portal temàtic sobre Jaume I de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives

La Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives disposa de diversos portals temàtics entre els que hi ha un dedicat a Jaume I i el Llibre dels fets.

Aquest portal té com a objectiu principal retre homenatge al llegat de Jaume I i posar a l’abast documents i bibliografia sobre aquesta figura.

Des d’aquest portal es pot accedir a la versió digital manuscrit del Libre dels Feyts que custodia la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona i que és la peça més emblemàtica de la seva col·lecció, ja que és la còpia més antiga en català conservada del relat del rei conqueridor.

Així mateix a la Biblioteca de la Universitat de Barcelona també podeu consultar les següents edicions de la Crònica de Jaume I que no queden recollides al portal de la Biblioteca Virtual Joan Lluís Vives:

Jaume I, rei de Catalunya-Aragó, 1208-1276. El Llibre dels feyts : crónica de Jaime I / [adaptación de la traducción castellana por Flotats y Bofarull] ; [estudio preliminar, regesta y transcripción del códice de Poblet realizada por Vicente Garcia Edo]. [Valencia] : Vicent García, DL 1989

Jaume I, rei de Catalunya-Aragó, 1208-1276. Llibre dels feits del rei en Jaume / estudis i edició a cura de: Antoni Ferrando i Francés, Vicent Josep Escartí i Soriano ; pròleg de Pere Maria Orts i Bosch. València : Acadèmia Valenciana de la Llengua, 2010

Al Museu Virtual de la Universitat de Barcelona podeu trobar més informació sobre aquest manuscrit.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Manuscrits i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.