Einbanddatenbank, una base de dades d’enquadernacions històriques

L’Einbanddatebank és una base de dades d’enquadernacions històriques fruit d’un projecte cooperatiu entre les principals biblioteques d’Alemanya, que alberga 9 col·leccions de 8 institucions diferents.

El disseny de la interfície vol donar resposta a les necessitats específiques dels usuaris que busquen informació sobre enquadernacions, i inclou informació sobre els elements decoratius, el taller d’enquadernació, les eines utilitzades en la enquadernació i sobre els volums descrits i la seva provinença. Així mateix la base de dades proporciona referències bibliogràfiques actualitzades que inclouen els darrers estudis sobre la temàtica.

El fet que hi hagi una manca d’una terminologia universalment acceptada en el camp de l’enquadernació ha portat a optar per facilitar les cerques mitjançant diferents thesauri que son debatuts i actualitzats per les biblioteques que formen part del projecte.

Aquesta base de dades forma part d’un projecte actiu al qual es van incorporant nous registres de manera periòdica. Actualment la interfície de cerca només està disponible en alemany, tot i que s’està treballant en la creació d’una interfície multilingüe.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.