La revista BiD publica un article sobre els llocs web de les col·leccions espanyoles de llibre antic

En el darrer número de la revista BiD s’ha publicat l’article “Promoció de les col·leccions espanyoles de llibres antics: un estudi dels llocs web” de José Luis Herrera Morilla.

L’autor realitza un estudi sobre l’estat de la qüestió dels llocs web i la utilització dels recursos de comunicació audiovisual i web social en les biblioteques de fons patrimonials.

Després de realitzar una exhaustiva anàlisi en nombroses biblioteques espanyoles amb fons patrimonials, l’autor arriba a les següents conclusions: De les 291 biblioteques de llibre antic que disposen de pàgina web, 53 disposen d’algun tipus de recurs de promoció en la seva interfície. Dels recursos audiovisuals, els més difosos són les exposicions virtuals (16 biblioteques), les imatges fotogràfiques (9 biblioteques) i els vídeos (7 biblioteques). Dels recursos propis del web social, destaquen la sindicació de continguts (24 biblioteques), les xarxes socials (14 biblioteques) i els blogs (9 biblioteques).

Entre les biblioteques estudiades s’esmenta la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona, que disposa de tres tipologies de recursos: les exposicions virtuals, les xarxes i el Bloc, del que se’n parla de manera detallada a l’apartat de blocs d’aquest mateix article.

Aquesta entrada s'ha publicat en Publicacions dels nostres usuaris i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.