La Bodleian Library organitza una conferència sobre com la secularització dels convents ha transformat les biblioteques a Europa

Del 22 al 24 de març tindrà lloc al St Anne’s College d’Oxford la conferència “How the secularization of religious houses transformed the libraries of Europe, 16th-19th centuries” organitzada pel centre d’estudi del llibre de la Bodleian Library d’aquesta mateixa ciutat.

En aquesta conferència, en la que participaran ponents de 14 països europeus i nord-americans, es debatrà quin impacte va tenir en les biblioteques el tancament dels convents que es va dur a terme a tota Europa entre els segles XVI i XIX.

La conferència girarà entorn de quatre temes principals: el mapa de les col·leccions dissoltes, la migració dels llibres i l’accés a nous públics, l’emergència de col·leccions privades i el trasllat de les col·leccions monàstiques a les Biblioteques Nacionals.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Conferències, cursos i jornades i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.