La Biblioteca de Reserva finalitza la catalogació dels llibres sense inventariar impresos al s. XVII

Com és sabut, la Biblioteca de Reserva disposa d’un ric fons d’impresos. Es calculen aproximadament uns 150.000 volums. És la segona biblioteca de l’Estat amb més volums impresos des del segle XVI al XVIII després de la Biblioteca Nacional d’Espanya.

Més de la meitat d’aquest fons no està registrat al catàleg en línia. Tot i que existeixen fitxers manuals on es pot consultar gran part del fons no informatitzat, també hi ha un gruix important que no figura en cap catàleg manual ni inventari. Així doncs, catalogar aquesta part del fons ha esdevingut una de les prioritats de la tasca de la Biblioteca de Reserva. Darrerament s’ha finalitzat la catalogació de llibres impresos al segle XVII ubicats al primer pis del dipòsit de la biblioteca. Així, tot el fons del segle XVII de la biblioteca disposa d’algun tipus de fitxa, en línia o en els dos catàlegs manuals diponibles (cedulari i de fotografies de portades ubicats al passadís de la Biblioteca de Lletres).

El procés de catalogació d’aquesta part del fons va començar l’any 1994, i des d’aleshores s’han catalogat els prop de 8.000 documents  que conté. La feina s’ha combinat amb altres catalogacions que també es consideraven prioritàries. Es pot consultar la fitxa catalogràfica d’aquest documents a través del catàleg de la UB i la seva signatura sempre té aquesta estructura: 07 XVII-+ un número correlatiu.

Actualment, el fons que resta per catalogar que no disposa de cap tipus de fitxa és el del segle XVIII i segle XIX fins l’any 1820, ubicat al segon pis del dipòsit. Dels primers se’n comptabilitzen uns 5400 volums i dels darrers uns 300. Actualment ja s’està treballant amb aquesta catalogació per aconseguir tenir tot el fons registrat el més aviat possible.

Aquesta entrada s'ha publicat en Impresos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.