Exposició sobre la cursiva gòtica francesa a la Bibliotheque Mazarine de Paris

Fins la 16 de març es pot visitar a la Bibliothèque Mazarine de Paris l’exposició “La lettre de civilité, entre le manuscrit et l’imprimé (XVIe-XVIIIe siècle)”. En aquesta mostra, organitzada per la pròpia Bibliothèque Mazarine juntament amb el Centre d’études supérieures de la Renaissance i la Bibliothèquede l’Institut de France, es poden veure una quarantena de llibres impresos en cursiva gòtica francesa procendents de diferents biblioteques i col·leccions privades.

Aquesta tipografia imita la lletra gòtica francesa manuscrita, i va aparèixer a Lió el 1557. Va tenir una relativa importància en els anys posteriors a la seva aparició i es poden trobar exemples a tota França. Tot i que aquests caràcters van deixar d’utilitzar-se ràpidament desplaçats per les escriptures italianes, els tornem a trobar a principis del XVIII en llibres de bones maneres que s’empraven per que els infants aprenguessin a llegir.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.