Exposició “Catalunya 1400. El Gòtic Internacional” al MNAC

Del 29 de març al 15 de juliol es pot visitar al MNAC l’exposició “Catalunya 1400. El Gòtic Internacional”, una mostra sobre un dels períodes més creatius de l’art català, que coincideix amb l’etapa de l’art europeu coneguda com el “gòtic internacional”.

La mostra reuneix grans obres mestres com ara les quatre taules amb escenes narratives del Retaule de Sant Jordi de Bernat Martorell, actualment al Louvre, i altres retaules complets de Lluís Borrassà, Joan Mates, el mateix Martorell o Jaume Ferrer. També es poden apreciar obres d’orfebreria, brodats i miniatures. La Biblioteca de Reserva havia d’aportar a aquesta exposició el manuscrit 760 del seu fons, però al final es va desestimar per causes d’organització i gestió de l’exposició.

Amb aquesta exposició culmina un important cicle de recerca del MNAC, que en els darrers anys s’ha concretat en altres projectes ja materialitzats, especialment la remodelació de l’exposició permanent d’art gòtic (maig 2010) i la publicació del llibre El Gòtic a les col·leccions del MNAC (2011). La nova perspectiva sobre el període de l’anomenat gòtic internacional que aporta l’exposició Catalunya 1400 constitueix, entre altres, un prolongament d’aquesta línia d’investigació i reinterpretació d’un dels moments més creatius de l’art català.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Manuscrits i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.