Exposició virtual “Llibre d’oficis del segle XVI” al web de la Biblioteca de Reserva

A l’expositor virtual de la Biblioteca de Reserva es pot visitar la mostra “Llibre d’oficis del segle XVI”. La mostra gira entorn de l’obra de Hartman Schoppe. De omnibus illiberalibus siue mechanicis artibus, humani ingenii sagacitate atque industria iam inde ab exordio nascentis mundi vsque ad nostram aetatem adinuentis, iuculentus atque succinctus liber. Francofurti ad Moenum : apud Georgium coruinum : impensis Sigismundi Caroli Feyerabent,1574.

Es tracta de la segona edició en llatí, impresa l’any 1574, d’un recull il·lustrat dels principals oficis, professions i ocupacions presents en les ciutats burgeses del centre d’Europa en el segle XVI. La cura i la fidelitat amb que estan representats els artesans mentre treballen en els seus tallers, envoltats de les seves eines, fan que els seus gravats constitueixin un testimoni extraordinàriament valuós per a la historia de la vida diària, social i econòmica d’aquesta època alhora que ens permet fer una ullada privilegiada a l’ús de la tecnologia aplicada al treball al llarg del segle XVI.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions virtuals, Gravats, Impresos i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.