Nova col·laboració de la Biblioteca de Reserva a la base de dades Edit 16

Recentment la base de dades Edit16 ha incorporat imatges proporcionades per la Biblioteca de Reserva procedents de dos dels seus exemplars.  Es tracta de la rara edició Nuouo legendario della vita, e fatti di N. S. Giesu Christo e di tutti i Santi d’Alonso de Villegas, impresa a Gènova el 1595, i ja comentada en aquest mateix bloc, i de la breu obra de Giovanni Pico Della Mirandola Espositione devotissima del signore Giouanni Pico della Mirandola sopra il pater nostro, d’impressor desconegut i feta a Venècia el 1539.

Edit16 (Censimento nazionale delle edizioni italiane del XVI secolo), eina imprescindible i ben coneguda per investigadors i bibliotecaris, és un projecte liderat per l’ICCU (Istituto Centrale per il Catalogo Unico delle biblioteche italiane e per le informazioni bibliografiche) que té com a objectiu la descripció de la producció impresa italiana del segle XVI, així com la identificació dels exemplars a nivell estatal. En aquest cas, però, l’única còpia localitzada de Villegas és la custodiada per la Biblioteca de Reserva, mentre que la inclusió d’imatges de l’Espositione, que es troba també a la Bibliothèque Nationale de France, es deu a la col·laboració iniciada arran de la catalogació del Nuouo legendario entre les institucions catalana i italiana.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.