Els manuscrits de la Biblioteca de Reserva a la Base de dades de Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna

La Base de dades de Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna és la continuació del Repertori de manuscrits catalans (1474-1714), un projecte de l’Institut d’Estudis Catalans que encetà la seva etapa definitiva el 1995 i ha pres forma amb la publicació de cinc volums en sis lliuraments.

Aquesta base de dades neix amb l’objectiu de proporcionar a l’investigador un catàleg en línia de manuscrits en qualsevol llengua produïts als països de parla catalana de l’antiga Corona d’Aragó durant l’Edat Moderna, que permeti establir comparacions, descobrir continuïtats i constatar trencaments amb la baixa Edat Mitjana, i intuir novetats dels moviments preromàntic i romàntic.

Actualment, en aquest catàleg en línia es poden consultar les fitxes dels manuscrits custodiats per la Biblioteca de Reserva de procedència catalana, entre finals del segle XVI i principis del XVIII (aproximadament entre 1474 i 1714) i està previst que properament s’incorporin els manuscrits de tot el segle XVIII.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Manuscrits, Novetats de fons modern i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.