Participació de la Biblioteca de Reserva a l’exposició “Indianes. Els orígens de la Barcelona Industrial. 1736-1847”

A partir del 19 de maig es pot visitar al Saló del Tinell, l’exposició “Indianes. Els orígens de la Barcelona Industrial. 1736-1847” del Museu d’Història de Barcelona en la què hi participa la Biblioteca de Reserva.

Les indianes eren teixits de cotó estampats que originàriament van arribar a Europa procedents de l’Índia i van tenir molt d’èxit. Des del final del segle XVII i durant el XVIII van emergir fàbriques d’indianes a Europa, com és el cas de Barcelona.

A l’exposició, que mostra com era el procés de fabricació de les indianes, alhora que fa ressò de les transformacions socials, econòmiques i urbanes que va comportar, es pot veure el llibret d’òpera “El Loco vanaglorioso : drama jocoso en musica para representarse en el teatro de la … ciudad de Barcelona en el año 1764 … provinent de la Biblioteca de Reserva enquadernat amb unes cobertes provistes d’un dibuix floral característic dels estampats de les indianes.

Aquest llibret ja va ser exhibit a la mostra que es fa fer a les vitrines de la Biblioteca de Lletres en motiu de l’exposició “L’òpera a Barcelona a mitjans del segle XVIII” dins l’apartat de papers estampats com a cobertes a la col·lecció de llibrets d’òpera de la Biblioteca de Reserva.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.