Publicació de l’edició crítica de l’obra catalana de Pau Puig

Maria Rosa Serra Milà ha dut a terme una edició crítica de l’obra en català de Pau Puig (1722- Barcelona 1798), composta per cent setanta-dos poemes, una comèdia de sants i dos entremesos. Té un to predominantment festiu i abundant en jocs de paraules, dobles sentits i conceptes enginyosos. Des de la comèdia de sants i els poemes de tema religiós fins als entremesos i els poemes satírics, costumistes o anecdòtics, l’humor és present en totes les composicions, i tampoc no són rares les referències eròtiques o escatològiques.

Amb aquesta publicació, que és l’edició d’una tesi doctoral dirigida pel Dr. Albert Rossich el 1997, es recupera la part catalana de l’obra d’un autor ben conegut a la seva època, però posteriorment bandejat i oblidat.

Pau Puig. Obra catalana, edició crítica de Maria Rosa Serra Milà. Barcelona: Barcino, 2012 (Biblioteca Baró de Maldà, 6).

La Biblioteca de Reserva disposa en el seu fons de diverses obres de Pau Puig publicades al segle XVIII.

Aquesta entrada s'ha publicat en Impresos, Novetats de fons modern i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Publicació de l’edició crítica de l’obra catalana de Pau Puig

  1. Retroenllaç: Escriptors/es, traductors … | Cabanes - Alt Empordà

Els comentaris estan tancats.