El CRAI Biblioteca de Reserva participa a la Biblioteca Digital Ovidiana

La Biblioteca Digital Ovidiana és una biblioteca digital consagrada a la obra il·lustrada de Publi Ovidi Nasó, fruit d’un projecte d’investigació dut a terme per la Universidad de Santiago de Compostela desde l’any 2009.

Aquesta biblioteca digital té com a objectiu albergar informació de tots els exemplars de les edicions il·lustrades de les obres d’Ovidi publicades entre els segles XV i XIX que es conserven a les biblioteques espanyoles públiques i privades. Actualment es poden consultar 4 obres custodiades pel CRAI Biblioteca de Reserva.

Ovidi Nasó, Publi, 43aC-17dC. P. Ovidii Nasonis Fastorvm libri diligenti emendatione : typis impresse aptissimisq[ue] figuris ornate, co[m]mentatoribus Antonio Consta[n]tio …, Paulo Marso …, additis quibusda[m] versibus q[ui] deera[n]t in aliis codicibus, insup[er] Grecis characteribus vbi deera[n]t in aliis impressio[n]ibus : appositis reb[us] notabilib[us] q[ui]busda[m] in margi[n]e, vna cu[m] tabula … Impressum Venetiis : in aedibus … Ioannis Tacuini de Tridino, 1520 die 12 aprilis

Ovidi Nasó, Publi, 43aC-17dC. Pv. Ovidii Nasonis Tristivm libri cum luculentissimis comme[n]tariis … Bartholomei Merulae … [et] aliis additionibus nouis nuper in luce[m] emissis, aptissimisq[ue] figuris ornati … Venetiis : in aedibus Ioannis Tacuini de Tridino, 1524 die 25 februarii

Ovidi Nasó, Publi, 43aC-17dC. XV Discovrs svr les metamorphoses d’Ovide : contenans l’explication morale des fables. A Paris : Chez Matthiev Gvillemot …, 1606

Ovidi Nasó, Publi, 43aC-17dC. Les Oeuvres d’Ovide / traduction nouvelle par Monsieur de Martignac, avec des remarques. A Lyon : chez Horace Molin …, 1697

Aquest projecte s’ha presentat el 13 de juny a la Universidad de Santiago de Compostela.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.