Exposició d’enquadernacions de les Biblioteques Reials al Palau Reial de Madrid

Fins al proper 2 de setembre es pot visitar a la sala d’exposicions temporals del Palau Reial de Madrid l’exposició “Grandes Encuadernaciones en las Bibliotecas Reales (s. XV-XXI)“.

Les Col·leccions Reials custodiades pel Patrimoni Nacional disposen d’un dels més importants patrimonis d’enquadernacions a nivell mundial, del qual en aquesta exposició es poden apreciar nombrosos exemples.

L’exposició presenta l’enquadernació com un element destinat a funcions de representació i identificació tant de l’àmbit cultural, el del llibre i la lectura, com el dels seus posseïdors, persones que desitjen deixar constància del seu vincle amb el llibre.

En aquesta mostra es poden veure representats diferents estils i tècniques d’enquadernació que permeten traçar una contextualització social dels seus posseïdors, així com l’evolució del gust al llarg dels segles.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.