Nova identificació segons l’enquadernació a la base de dades d’Antics Posseïdors: El convent de Nostra Senyora de Gràcia

Recentment hem identificat l’enquadernació d’una bona part dels llibres que van pertànyer a la biblioteca del convent de Nostra Senyora de Gràcia, que va ser fundat el 1626, amb la intenció de traslladar-hi el noviciat que fins aleshores es trobava en el convent de Sant Josep de Barcelona.

L’enquadernació es distingeix per la disposició del topogràfic i el títol del llibre en el llom. Tal com es descriu a la base de dades d’Antics Posseïdors, en el llom es troba la signatura topogràfica manuscrita que consisteix en una lletra majúscula a la part superior, xifra aràbiga al mig i títol de l’obra a la part inferior, emmarcada cada part dins filets.

Aquest descobriment senyala una nova fita en el nostre objectiu per arribar a conèixer el fons de les diverses biblioteques conventuals que conformen la major part de la col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva. Fins ara, s’han catalogat 332 llibres provinents de Nostra Senyora de Gràcia. La identificació d’aquest tipus d’enquadernació com a pròpia del convent, afegeix una informació inestimable per a identificar-ne la procedència.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.