El CRAI Biblioteca de Reserva participa en el projecte MEI

La base de dades MEI (Material Evidence in Incunabula), a l’empara del CERL (Consortium of European Research Libraries), ha estat creada per Cristina Dondi, de la Universitat d’Oxford, secretària general del CERL, amb la intenció d’oferir informació detallada relativa a la procedència de cada una de les còpies d’edicions incunables presents a les biblioteques que participen en el projecte. MEI aspira a integrar institucions d’arreu del món custòdies d’incunables per tal de dibuixar el mapa de la circulació d’aquests impresos, des de la seva producció fins a la seva ubicació definitiva.

La consulta, gratuïta, pot ser tant de caire bibliogràfic, i en aquest cas es realitza a l‘ISTC (Incunabula Short Title Catalogue), amb què enllaça, com relativa a les particularitats de l’exemplar, fent-se en aquest cas a la base de dades local.

D’altra banda, els noms personals i corporatius de procedència enllacen al CERL Thesaurus of Provenance information, mentre que els geogràfics ho fan al CERL Thesaurus of Place names.

La presència del CRAI Biblioteca de Reserva respon a la voluntat de difondre la seva rica col·lecció d’incunables, la tercera en el conjunt de les biblioteques estatals, després de la Biblioteca Nacional i de la Biblioteca Colombina. És, també, un estímul per a la actual revisió de la descripció dels incunables (integrats en la seva totalitat a l’OPAC) que lentament s’està duent a terme, consistent en l’ampliació i l’estandardització tant de la informació bibliogràfica com de la de l’exemplar. La inclusió de les còpies a MEI segueix el ritme pausat d’aquest procés de millora, per la qual cosa són pocs encara els registres recollits: vegeu-ne un exemple.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Incunables i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.