La British Armorial Bindings, una base de dades d’heràldica britànica

La base de dades British Armorial Bindings recull un catàleg exhaustiu d’escuts d’armes, escuts i altres elements heràldics estampats en les cobertes exteriors dels llibres per antics posseïdors britànics.

La British Armorial Bindings procura facilitar informació bibliogràfica de cada un dels registres consultables, i està pensada per poder ser utilitzada per aquelles persones que no tenen coneixement sobre heràldica. Així, s’ha simplificat el llenguatge heràldic per descriure els elements i s’han dut a terme índexs que faciliten la consulta.

El projecte de recerca va ser iniciat per John Morrin l’any 1964 com a una obra de referència multivolum que reemplacés l’obra de Cyril Davenport English Heraldic Book-Stamps publicada el 1909. Amb l’avanç de les noves tecnologies, el projecte s’ha convertit en una base de dades consultable en línia que es continua actualitzant a mesura que apareixen noves fonts d’informació. Així mateix està previst incloure un apèndix a la base de dades amb una introducció sobre l’heràldica i a la història dels escuts d’armes a la Gran Bretanya.

La British Armorial Bindings està esponsoritzada per la Bibliographical Society of London i s’ha dut a terme amb la col·laboració de la University of Toronto.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Bases de dades i repositoris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.