Restauració del Manuscrit nº 2 del CRAI Biblioteca de Reserva

DSCN7356El manuscrit 2 del CRAI Biblioteca de Reserva ha estat restaurat. Aquest volum recull l’obra de Francesc Eiximenis, Cercapou i Art de ben morir.

A les notícies de  BITECA  corresponents a les dues obres  trobem les  següents explicacions  “Segons Sansone,  el Cercapou atribuït a Eiximenis és traducció del Compendium salutis animae.  L’obra Art de ben morir fou atribuïda a Francesc Eiximenis, però és una atribució dubtosa. Segons A. Fàbrega: “és una simple traducció literal d’un text llatí, quasi segur de procedència estrangera, que a Catalunya trobem contingut al Ms. 127 del  Museu Episcopal de Vic […] copiat a finals de la primera meitat del segle XV”.

El manuscrit és de principis de segle XV i presenta una primera caplletra bipartida en blau i vermell amb decoració afiligranada en vermell i lila. La resta d’inicials són en vermell i blau, alternant, amb decoració afiligranada lila o vermella, rúbriques i calderons en vermell.

La restauració que s’ha portat a terme al Taller de Restauració del CRAI ha consistit en el següents passos: Desmuntatge de l’enquadernació, neteja en sec dels fulls del còdex, consolidació/laminació del suport afectat per les tintes ferruginoses,  reintegració de les pèrdues produïdes pels forats de corc i finalment la restauració de l’enquadernació actual del còdex.

Presentem dues fotografies que mostren l’estat de l’enquadernació abans i després de la restauració.

Ms. 2-1

Ms. 2-2

Aquesta entrada s'ha publicat en Manuscrits, Restauracions i conservació i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.