El CRAI Biblioteca de Reserva ha identificat un nou llom conventual

12162322bmEl CRAI Biblioteca de Reserva ha identificat un nou llom conventual. Es tracta del llom de Nostra Senyora del Bonsuccés de Barcelona. Actualment, existeixen al catàleg 239 registres bibliogràfics amb una entrada com a antic posseïdor per a aquest convent de servites de la nostra ciutat.

La disposició de la signatura topogràfica, formada per una lletra majúscula a la part superior i una xifra aràbiga a la inferior, en dos fragments de paper enganxat, sense cap altre element organitzatiu o decoratiu, s’apropa al llom del convent de la Santíssima Trinitat de Barcelona. Malgrat això, el llom del Bonsuccés pot ser reconegut perquè la signatura topogràfica és sempre manuscrita i per la major distància existent entre els dos elements.

La identificació dels lloms permet establir amb relativa seguretat la procedència dels volums mancats de marques de propietat explícites, com ara ex-libris o segells. Esdevé, així, una eina fonamental per a la reconstrucció dels fons bibliogràfics de les cases de religiosos de Barcelona.

Podeu veure’n una descripció i una imatge a la Base Antics Posseïdors, on trobareu nou registres corresponents a lloms d’antigues biblioteques conventuals barcelonines.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Bases de dades i repositoris i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.