Un article de Xevi Camprubí sobre llibres i lliure comerç a la Barcelona moderna

168-5-27Xevi Camprubí, usuari del CRAI Biblioteca de Reserva, ha publicat l’article “Llibres i lliure comerç a la Barcelona moderna: els conflictes entre l’impressor Rafael Figueró i la confraria dels llibreters” (Recerques, 2012, núm. 65, p. 75-107), que es pot consultar a la nostra biblioteca.

Tal i com indica el resum d’aquest article: “Barcelona fou durant la segona meitat del segle XVII i principi del XVIII l’escenari d’un apassionat conflicte entre els llibreters i els impressors d’aquesta ciutat. Els primers, gràcies al poder que els conferien les seves ordinacions i privilegis, ostentaven el monopoli de la venda pública de llibres, a la vegada que no renunciaven a envair l’espai dels impressors, amb l’obertura de tallers tipogràfics propis. Els impressors, sense una confraria amb caràcter polític i uns privilegis semblants, no podien esquivar la prohibició de vendre llibres ni evitar que els llibreters tinguessin impremta. Amb l’impressor Rafael Figueró al capdavant, van intentar, sense èxit, capgirar la situació a través de les vies polítiques, administrativa i també judicial”.

El CRAI Biblioteca de Reserva disposa de més de 600 documents impresos per Rafael Figueró, que apareixen al catàleg sota l’entrada d’autor “Figueró, Rafael, 1642-1726”. També podeu obtenir informació d’aquest impressor i del gremi d’estampadors a la Base de dades de marques d’impressors.

Aquesta entrada s'ha publicat en Publicacions dels usuaris del CRAI Biblioteca de Reserva i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Un article de Xevi Camprubí sobre llibres i lliure comerç a la Barcelona moderna

  1. Gemma ha dit:

    Felicitats per l’article Xevi!

  2. Retroenllaç: La tesi sobre l’impressor Rafael Figueró, de Xevi Camprubí, ja disponible a text complet | Blog de Reserva

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s