La impremta Plantin-Moretus al CRAI Biblioteca de Reserva

PlantinChristophe Plantin (1520-1589) fundà a la ciutat d’Anvers una de les empreses editorials més productives, destacades i riques del segle XVI a Europa. A la seva mort, la impremta fou heretada pel seu gendre, Jan Moretus i, durant més de tres segles, es va mantenir activa, liderada per les successives generacions de la família fins a l’any 1876, en què el darrer hereu decidí de cedir la casa, seu de l’empresa i habitatge alhora, amb tot el seu contingut: premses, material tipogràfic, planxes, mobiliari, obres d’art i biblioteca, a la ciutat d’Anvers on avui dia és pot visitar com a Museu Plantin-Moretus.

El CRAI Biblioteca de Reserva custodia 302 edicions de l’Officina Plantiniana. És un fons d’una gran diversitat temàtica, en el que tenen un paper destacat, sobretot en el període dirigit pels Moretus, els llibres de temàtica religiosa, però al seu costat no tenen menys importància el textos clàssics i els llibres d’humanitats i de ciència més avançats del seu temps.

La mostra es podrà visitar del 8 fins el 19 d’abril a les vitrines de l’interior del CRAI Biblioteca de Lletres i s’han organitzat diverses visites guiades. Així mateix a la pàgina web del CRAI Biblioteca de Reserva es pot visitar la mostra virtual.

Visites guiades a l’exposició:

Dimecres 10 d’abril – 17:30 h.

Divendres 12 d’abril – 11 h.

Dimecres 17 d’abril – 17:30 h.

Divendres 19 d’abril – 11 h.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Exposicions virtuals, Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.