Link a MEI (Material Evidence in Incunabula) als registres bibliogràfics d’incunables del CRAI Biblioteca de Reserva

MEICom ja es va anunciar en aquest mateix blog, el CRAI Biblioteca de Reserva participa des del mes d’octubre del 2012 al projecte MEI (Material Evidence in Incunabula). La intenció del projecte, dèiem, és oferir informació detallada relativa a la procedència de cada una de les còpies d’edicions incunables presents a les biblioteques que hi participen.

Amb l’objectiu de difondre aquesta interessant iniciativa i de fer més visibles des de l’OPAC les informacions relatives a les còpies incunables del fons del CRAI Biblioteca de Reserva, s’ha decidit incloure el link a MEI als registres bibliogràfics de les edicions del quatre-cents.

Tot i que l’OPAC compta ja amb un camp públic en què es visualitzen les dades específiques d’exemplar, com ara l’enquadernació, l’estat físic, les marques de propietat etc., MEI permet detallar i ordenar aquesta mena d’informacions de forma estratigràfica, des del testimoni més antic fins al més modern. La indicació del lloc a què les diverses marques es poden adscriure, la classificació de l’antic posseïdor com a entitat o individu, religiós o laic etc., o bé la versatilitat de la cerca són algunes de les característiques i funcions del projecte.

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors, Incunables i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.