Un exemplar del CRAI Biblioteca de Reserva a l’exposició “Lacas Namban”

55_Namban th

El CRAI Biblioteca de Reserva participa a l’exposició “Lacas Namban : huellas de Japón en España” organitzada per la Subdirección General de Promoción de las Bellas Artes del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte i la Fundación Japón. L’exposició se celebra amb motiu del quart centenari de l’Ambaixada Keichô, un dels esdeveniments més singulars del regnat de Felip III, el viatge del samurai Hasekura Tsunenaga a Espanya.
L’exposició tindrà lloc entre el 12 de juny i el 29 de setembre al Museo Nacional de Artes Decorativas de Madrid.

El CRAI Biblioteca de Reserva ha prestat per a l’ocasió la Historia del regno de Voxu del Giapone (Roma : Giacomo Mascardi, 1615), una relació de l’ambaixada escrita per l’italià Scipione Amati.

La delegació diplomàtica a Europa va ser impulsada pel dàimio Date Masamune, tot i que vivament inspirada pel franciscà sevillà Luis Sotelo. Durant el recorregut, iniciat l’octubre del 1613, es van efectuar parades a Manila, Acapulco, Ciutat de Mèxic, Sevilla, Madrid i Roma.

La còpia de la Historia conservada al CRAI Biblioteca de Reserva, procedent de la Biblioteca Mariana del convent de Sant Francesc d’Assís de Barcelona, és l’única recollida pel CCPBE (Catálogo Colectivo del Patrimonio Bibliográfico Español).

Namban11

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Impresos i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.