Nova actuació per a la protecció de la col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva

Galeria CLes tasques de custodia del fons del CRAI Biblioteca de Reserva inclouen bàsicament tres eixos: la catalogació, la conservació i la difusió.

Quant a la conservació, és un àmbit que, en la mida del possible, s’aborda amb millores a les instal·lacions on es troba ubicada la col·lecció.

Bona part del fons de Reserva es troba emplaçada a diverses sales patrimonials de la Biblioteca de Lletres de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona,  projectat per l’arquitecte Elias Rogent i inaugurat el 1874. No sempre és fàcil compaginar l’estructura de l’edifici i els pressupostos amb unes exigències de conservació òptimes per al fons, per la qual cosa, de vegades, petites reformes constitueixen un gran repte.

Aquest mes de juny s’ha dut a terme l’emplaçament d’una peça de fusta a la part inferior de les llibreries de la sala anomenada Torres Amat, on es conserven centenars de volums dels segles XVII i XVIII, majoritàriament.

Mentre que abans els llibres més voluminosos i pesats reposaven directament sobre la tarima, ara la post de tres centímetres de gruix que s’ha col·locat representa una millora, encara que aparentment modesta, de grans efectes preventius per a la conservació d’aquests volums, ja que els preserva de la humitat i de la pols.

DSCN5245

Aquesta entrada s'ha publicat en Restauracions i conservació i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.