El fons antic, aplegat en grans grups temàtics al catàleg

El núvol, publicat a la página de l’OPAC dedicada al Fons Antic (documents manuscrits o impresos produïts fins al 1820), ens permet aproximar-nos temàticament a les col·leccions del CRAI Biblioteca de Reserva.

Fins ara, l’especificitat dels descriptors, imprescindible, d’altra banda, per caracteritzar adequadament cada un dels registres bibliogràfics, no permetia l’agrupament dels documents en grans categories temàtiques.

Mariana_1

Catàleg de la biblioteca del convent de Sant Francesc d’Assís de Barcelona (Ms. 1859, detall del f. [1])

Actualment, la inclusió al registre bibliogràfic, a més del descriptor específic, d’una etiqueta de matèria àmplia, esdevé una eina molt valuosa per examinar, amb un cop d’ull,  la morfologia d’una col·lecció patrimonial com la del CRAI Biblioteca de Reserva, procedent dels convents expropiats de la província de Barcelona. Les biblioteques conventuals, malgrat decantar-se naturalment pels llibres de caire religiós, es caracteritzen per la seva qualitat de pluridisciplinàries, i així ho demostra el núvol recentment creat, on la història, la geografia, la lingüística, el dret i la medicina tenen una presència destacada.

Mariana_2

Catàleg de la biblioteca del convent de Sant Francesc d’Assís de Barcelona (Ms. 1859, f. 167)

En un futur serà possible igualment accedir a les obres literàries del Fons Antic, classificades segons els tres grans grups: poesia, narrativa i teatre.

Aquesta entrada s'ha publicat en Impresos, Incunables, Manuscrits i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.