“MATERIAL CARTOGRÀFIC ANTIC”: NOVA COL·LECCIÓ DIGITAL DEL CRAI BIBLIOTECA DE RESERVA A LA MDC”

Atlas_sive_cosmographicae_meditationes_de_fabrica_mvndi_et_fabricati_figvra_4El CRAI de la UB posa a disposició dels usuaris una nova col·lecció digital: la de Material cartogràfic antic.

La col·lecció neix amb l’objectiu de recopilar el material cartogràfic del CRAI Biblioteca de Reserva i difondre’l íntegrament.

El seu contingut el formen diferents tipus d’obres, des dels grans atles clàssics (Mercator, Blaeu, Ortelius, etc,) a mapes solts i cartes nàutiques i celests, així com altres obres de caràcter geogràfic, totes elles  impreses a Europa entre els segles XVI i principis del XIX.

La col·lecció digital Material cartogràfic antic ha estat incorporada a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) per augmentar la seva visibilitat i consulta, posant així a l’abast dels investigadors i de tothom que hi estigui interessat, un material de gran interès. Aquesta col·lecció disposarà de més d’un centenar d’obres que s’aniran incorporant paulatinament al nucli inicial en la mesura que es vagin digitalitzant.

Setges de Barcelona, (antecedents del conflicte successori a Catalunya)

Setges de Barcelona, (antecedents del conflicte successori a Catalunya)

Podeu accedir a la col.lecció digital Material cartogràfic antic des del Web del CRAI > E-dipòsits de la UB > Memòria Digital de Catalunya > Material cartogràfic antic. Les imatges dels mapes es presenten seguint l’ordre alfabètic dels títols. La fitxa descriptiva de cada mapa o atles inclou diferents camps recercables i l’enllaç permanent a la fitxa del mapa del catàleg de la UB.

Aquí us n’oferim una petita mostra:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Gravats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.