Exposició “La Fortuna de Maquiavel : Les edicions de les obres de Maquiavel al CRAI Biblioteca de Reserva de la UB”

vitrinaEn commemoració dels 500 anys de la fi de la redacció d’El Príncep de Maquiavel, el CRAI Biblioteca de Reserva ofereix una mostra física i virtual tant de les edicions que conserva d’aquesta obra, com de les que van aparèixer arran de la seva publicació: plagis, censures, prohibicions i textos dels seus detractors i polemistes.

Montserrat Casas, del Departament de Filologia Romànica, Secció Italià, de la UB, ha dut a terme la selecció i els comentaris, mentre que la biografia que es troba a la mostra virtual és de Susanna Allés, de la Institució Milà i Fontanals del CSIC.

La mostra es podrà visitar a les vitrines de la sala de consulta del CRAI Biblioteca de Reserva entre els dies 11 de desembre i 31 de gener del 2014. (Recordeu que la Biblioteca tancarà del 21 de desembre al 6 de gener.)

Se’n ofereixen dues visites comentades, divendres 13 a les 10 i divendres 20 a les 11, a càrrec de la mateixa Montserrat Casas.

A l’exposició virtual, en trobareu la versió ampliada i comentada.

L’exposició queda complementada amb la que ofereix la Biblioteca de Lletres a les seves vitrines exteriors de la biblioteca amb una selecció d’obres del fons modern del CRAI  feta també per la mateixa comissària, Montserrat Casas. Vegeu la seva notícia al bloc de lletres.

Aquesta entrada s'ha publicat en Exposicions, Exposicions virtuals i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Exposició “La Fortuna de Maquiavel : Les edicions de les obres de Maquiavel al CRAI Biblioteca de Reserva de la UB”

  1. Retroenllaç: Maquiavel : Els 500 anys d‘El Príncep’ 1513-2013 | Bloc de Lletres

Els comentaris estan tancats.