Donació d’un gravat al CRAI Biblioteca de Reserva

XIXAnnim_Recuerdo_de_la_primera_comunionRecentment hem rebut un donatiu d’un gravat de part de l’historiador i bibliotecari  Jaume Bover. Es tracta d’un duplicat d’un gravat ja existent a la biblioteca de Reserva, però amb una variant interessant de constatar. El gravat és un « Recuerdo de la primera comunión » que mostra espais buits per poder-los omplir amb les dades concretes de l’esdeveniment.

En els dos exemplars que nosaltres teníem, hi constaven les tres primeres xifres de l’any: “189”, per tal de poder-hi escriure l’any exacte de la dècada. A la còpia recentment arribada, aquest any imprès presenta una xifra diferent, “188”, la qual cosa ens indica que hi ha dos estats del mateix gravat. Els espais en aquest cas estan omplerts amb lletra manuscrita: “Maria Ferrer i Pujol … de Andraitig … 4 de abril …1884”

El gravat rebut pertanyia a la col·lecció familiar de Jaume Bover i la persona assignada al recordatori és una avantpassada.

Aquesta entrada s'ha publicat en Gravats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.