Acabada la catalogació dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis custodiats al CRAI Biblioteca de Reserva

El passat mes de juliol ressenyàvem a les pàgines d’aquest mateix bloc el Catàleg dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis, OFM, conservats en biblioteques públiques, sota la direcció de Jaume de Puig i Oliver.

L’aparició d’aquesta valuosa obra de referència ens va impulsar a catalogar els manuscrits del menoret conservats al CRAI Biblioteca de Reserva que encara no es trobaven descrits a l’OPAC. Són el Terç del Cristià (Ms 91), el Llibre de les dones (Ms 79), la Vida de Jesucrist (Ms 1160: text gairebé complet; Ms 1925: fragments menors), i el Primer del Cristià (Ms 728) traduït al llatí.

Img00022

Ms 91, f. 1

Tots ells, llevat d’un, el 91, que exhibeix l’escut raspat de la família Oliver, procedeixen del convent de Santa Caterina de Barcelona. D’altra banda, es dóna la possibilitat, des dels registres, d’accedir a la descripció del manuscrit a la base de dades BITECA (Bibliografia de Textos Antics Catalans, Valencians i Balears).

Img00023

Ms 1160, f. 19

Indiquem, igualment, les còpies de la col·lecció de manuscrits d’obres de Francesc Eiximenis a la nostra biblioteca que ja eren presents en el catàleg en línia: el Llibre de les dones (Mss 2, 80, 88 i 148: fragments), el Llibre dels àngels (Ms 86: text complet; Ms 148: fragments), la Vida de Jesucrist (Mss 148: fragments menors), i la refosa Scala Dei o Tractat de contemplació (Ms 88).

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Aquesta entrada s'ha publicat en Manuscrits i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Acabada la catalogació dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis custodiats al CRAI Biblioteca de Reserva

  1. Retroenllaç: Manuscrits al catàleg en línia | Blog de Reserva

Els comentaris estan tancats.