Una nova edició incunable se suma a la col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva

La còpia, que havia estat catalogada com a postincunable, correspon a l’opuscle de l’abat alemany Johannes Trithemius De proprietate monachorum, imprès a París per Pierre Le Dru pels volts del 1500. L’ISTC i el GW en recollien únicament un exemplar, custodiat a la Beinecke Library de la Yale University. Les imatges proporcionades per aquesta institució han permès determinar que ambdues còpies són idèntiques.

De proprietate monachorum va gaudir de certa popularitat, ateses les tres edicions incunables conegudes, a les quals cal afegir dues impreses entre el 1503 i el 1505. L’escassetat de còpies supervivents podria ser conseqüència de la fortuna del text, un al·legat contra la possessió de béns materials per part dels frares.

F. a1 recto

F. a1 recto

Amb signatura topogràfica 07 Inc 950-2, es troba en un volum factici, relligat amb una altra edició de la mateixa obra, impresa a París per Geoffroy De Marnef entre el 1503 i el 1505, i De lamiis et phitonicis mulieribus, impresa també a París per Georg Mittelhus entre el 1494 i el 1500. Procedeix sens dubte dels convents desamortitzats de la província de Barcelona, però l’absència tant de marques de propietat com de senyals identificadors a l’enquadernació impedeixen determinar la seva procedència amb més detall.

També podeu veure la descripció de l’exemplar a Material Evidence in Incunabula (MEI).

Aquesta entrada s'ha publicat en Incunables i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una nova edició incunable se suma a la col·lecció del CRAI Biblioteca de Reserva

  1. Retroenllaç: Dues rares edicions, amb accés lliure des de l’OPAC | Blog de Reserva

Els comentaris estan tancats.