El CRAI de la UB inaugura “BiPaDi” : el Portal de la Biblioteca Patrimonial de la Universitat de Barcelona

Bipadi_Inici

El dia 5 de maig de 2014, el CRAI de la UB ha inaugurat el portal de la Biblioteca Patrimonial Digital de la Universitat de Barcelona (BiPaDi). Ara la Universitat de Barcelona disposa d’un portal dedicat exclusivament a difondre, revalorar i divulgar, mitjançant les còpies digitalitzades, els fons patrimonials, bibliogràfics i documentals custodiats al CRAI.

Aquest repositori s’organitza mitjançant col·leccions i en aquesta primera fase se n’han introduït sis, cinc de les quals estan formades per fons del CRAI Biblioteca de Reserva. Concretament són aquestes: Manuscrits, Incunables, Anatomia (atles i tractats), compartida amb el fons del CRAI Biblioteca de Medicina,  Col·legi de Cirurgia de Barcelona i Farmàcia i farmacopees.

Tot i que per motius històrics, la nostra biblioteca universitària ha estat receptora i conservadora d’aquests fons bibliogràfics excepcionals – tret que ens diferencia de les altres biblioteques universitàries del nostre entorn-,  també es vol incidir en la missió de donar suport a la docència i a la recerca. Volem oferir a la comunitat universitària (investigadors, professorat i alumnat) uns documents únics que, per les seves diferents característiques d’antiguitat i originalitat, poden ser útils en diferents àrees de recerca, docència i aprenentatge, com poden ser la història de l’art, la paleografia, la lingüística o la història de la ciència, per posar uns quants exemples.

El projecte, que a més ha comportat la creació del Centre de Digitalització de la UB (CEDI) i l’inici d’un sistema de preservació digital, ha pogut tirar endavant gràcies al finançament del Health Universitat de Barcelona Campus (HUB) i l’assessorament tècnic de la Facultat de Biblioteconomia.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Incunables, Manuscrits i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a El CRAI de la UB inaugura “BiPaDi” : el Portal de la Biblioteca Patrimonial de la Universitat de Barcelona

  1. Retroenllaç: Dues noves col·leccions de Medicina al BiPaDi | Blog de Reserva

Els comentaris estan tancats.