Manuscrits al catàleg en línia

manuscrits

Aquests darrers mesos hem impulsat la catalogació de manuscrits al catàleg en línia conservats al CRAI Biblioteca de Reserva. Es compta amb 2.178 manuscrits, inventariats fins el nº 2013 a l’Inventario de Manuscritos de Miquel Rosell, consultable en pdf des del Dipòsit Digital de la UB i al suplement a partir del 2031. Només 213 estan catalogats a l’OPAC.

A l’hora de prioritzar els manuscrits per catalogar en línia, hem triat els que estan estudiats a BITECA (Bibliografia de Textos Antics Catalans, Valencians i Balears) i des de finals de l’any passat aquests 47 ja estan tots incorporats al catàleg. Per als manuscrits d’Eiximenis ens va ser fonamental l’obra dirigida per Jaume de Puig i Oliver: Catàleg dels manuscrits de les obres de Francesc Eiximenis, OFM, conservats en biblioteques públiques, i vam acabar-los a finals de gener (us en vam donar notícia en aquest bloc).

El pas següent ha estat triar manuscrits interessants de diferents àmbits i que estan treballats a la Base de dades de Manuscrits Catalans de l’Edat Moderna o a BETA  (Bibliografia de Textos Antics Castellans).

El darrer incorporat és el Ms 96, una “Miscel·lània de textos manuscrits i impresos del segle XVIII” composta per més d’un centenar de documents solts que es van relligar junts. Són documents de diverses matèries, en diferents llengües i de diferents mides que tenen en comú el període en que van ser escrits.

En breu començarem amb 21 manuscrits àrabs conservats a la nostra col·lecció (poemes, històries de profetes, farmacologia , fàules, santorals, corans, etc.), amb l’ajuda del Departament de Filologia Semítica de la facultat de Filologia de la UB.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Manuscrits i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.