Noves millores a l’Inventari de manuscrits del Dipòsit Digital

inventari 2

Fa 3 anys publicàvem en aquest bloc la digitalització de l’Inventari de Manuscrits de la Biblioteca de Reserva de la Universitat de Barcelona i ja en fa dos que anunciàvem que també són consultables des del dipòsit digital els índexs d’aquesta obra.

Avui és el torn per informar-vos de les millores que hem introduït en aquests pdf per complementar la informació. Tant els Índexs com l’Inventari de manuscrits incorporen uns marcadors a l’esquerra per facilitar la cerca. En el cas dels índexs, els marcadors són alfabètics per anar directament a la lletra de l’autor o de la matèria que ens interessa. En el cas de l’Inventari, els marcadors estan estructurats per centenes i en desplegar-les apareixen els números que corresponen a cada volum dels manuscrits. D’aquesta manera si sabem quin és el número del manuscrit que ens interessa consultar, podem anar directament a la pàgina de l’Inventari on hi apareix.

A l’inici de cada volum de l’Inventari trobem el botó de ‘Cerca’, on podem fer cerques basant-nos amb l’OCR del pdf. Així, recuperarem el terme cercat  totes les vegades que aparegui en el document. Hem de tenir en compte que el reconeixement de les lletres d’aquest OCR no és sempre acurada, i per això recomanem usar els índexs, on també podem fer servir l’eina de cerca.

index

Una de les altres millores que s’han implementat amb els recursos del pdf és la creació de l’enllaç al catàleg. Així, si el manuscrit té fitxa al catàleg en línia, clicant al número de manuscrit que es troba a l’inici de la descripció, s’hi accedeix. El registre del catàleg en línia inclou, en cas d’haver-n’hi, els enllaços a les versions completes del text digitalitzat i a altres descripcions.

Podeu veure un exemple al registre del manuscrit 760.

Ms 760

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Manuscrits i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.