Santa Mònica de Barcelona se suma a la llista de convents barcelonins amb llom identificat

Mònica

Detall de la portada de:
Cavero y Pérez, José Nicolás. Anti-Agredistae Parisienses expvgnati. Saragossa : Domingo Gascón i Diego de Larumbe, 1698
07 XVII-L-2550

Amb la identificació del llom utilitzat als llibres procedents del convent de Santa Mònica de Barcelona ja són dotze les biblioteques conventuals barcelonines de què coneixem aquesta dada, tan important per determinar la procedència dels exemplars. Es tracta de la Cartoixa de Santa Maria de Montalegre, la Casa de la Missió i el col·legi de Sant Guillem, i dels convents de Sant Agustí, el Carme, Sant Francesc de Paula, Sant Josep, el Mont Calvari, Nostra Senyora de Gràcia, Nostra Senyora del Bonsuccés i Santíssima Trinitat.

Actualment són més de quatre-centes les edicions procedents de Santa Mònica, de l’orde dels agustins descalços, integrades a l’OPAC.

Mònica_2

Detall del llom de:
Barcia y Zambrana, José de. Despertador christiano. Madrid : herederos de Gabriel de León, 1700
07 XVII-390

El CRAI Biblioteca de Reserva ha dut a terme, durant els últims anys, una sèrie d’iniciatives encarades a la reconstrucció de la història de cada un dels volums que forma part de la seva col·lecció, a les quals es pretén donar la màxima difusió. A la inclusió d’una entrada per als antics posseïdors als registres bibliogràfics i a la inauguració de la base de dades Antics posseïdors, ja fa més de cinc anys, s’han unit la seva presència al CERL Thesaurus i la participació al projecte MEI (Material Evidence in Incunabula).

Aquesta entrada s'ha publicat en Antics posseïdors i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.