Nova col·lecció temàtica Fons bibliogràfic de La Guerra de Successió (1702-1714)

Ms 95

Arran de la commemoració del Tricentenari, el CRAI Biblioteca de Reserva ha portat a terme diferents iniciatives, ja que la col·lecció que custodia és rica en documents d’aquest període.

Prèviament, es va recuperar tot el fons relacionat amb aquest tema, manuscrit o imprès, a partir tant del catàleg manual com en línia.

En primer lloc es va publicar la presentació Commemoració del Tricentenari al CRAI de la Universitat de Barcelona, la primera part de la qual està dedicada bàsicament al fons de Reserva, però que ha estat elaborada conjuntament amb el CRAI Biblioteca del Pavelló de la República i el CRAI Biblioteca de Filosofia, Geografia i Història.

Recentment, s’ha presentat l’exposició presencial i virtual “1714: Crònica d’un llarg conflicte successori, ja anunciada a les pàgines d’aquest bloc.

Per últim volem presentar-vos una nova col·lecció temàtica, dins del marc de col·leccions especials del CRAI de la UB.

Es tracta del Fons bibliogràfic de La Guerra de Successió (1702-1714), que proposa tres eixos de consulta:

Per una banda, la consulta al catàleg en línia de tots els documents que han estat seleccionats per formar part d’aquesta col·lecció. D’altra banda, l’accés a un fitxer excel des de la pestanya de consulta de la col·lecció temàtica, on es recull exclusivament aquest fons, estructurat en diferents camps que hem considerat importants per a l’investigador: des dels habituals títol, autor, any, lloc i signatura topogràfica, fins al tipus de document, tipus de material i matèria. Remarquem especialment el tipus de document, que ens indica la seva naturalesa: des de cartes, crides, relacions de successos i pamflets, fins a sermons i composicions poètiques.

Finalment, podem enllaçar a l’exposició virtual, ampliada en documents, imatges i comentaris respecte a la versió presencial, que es pot veure a les vitrines de la sala de consulta de Reserva fins al 14 de novembre d’enguany.

Aquesta entrada s'ha publicat en Bases de dades i repositoris, Exposicions, Exposicions virtuals, Impresos, Manuscrits i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.